Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام آباد - ایرنا - با گذشت کمتر از 24 ساعت از تصمیم گروه بین المللی اقدام مالی (FATF) برای ماندن پاکستان در فهرست 'رصد'، رهبر گروه تروریستی سپاه صحابه معروف به اهل سنت و الجماعت از فهرست افراد'تحت نظر'خارج شده و به نظر می رسد راه برای ورود وی به انتخابات آتی نیز هموار می شود.

به گزارش روز جمعه ایرنا، کمتر از یکماه زمان، به برگزاری انتخابات سراسری پاکستان باقی نمانده است و شخصیت های مشهور سیاسی این کشور نیز با ثبت نام در حوزه های انتخاباتی، خود را برای کسب رای شهروندان در این حوزه ها آماده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


انتخابات سراسری مجلس پاکستان قرار است سوم مردادماه امسال در این کشور برگزار شود و از هم اکنون احزاب مختلف سیاسی این کشور خود را آماده شرکت در این انتخابات می کنند.
انتخابات مجلس ملی در پاکستان به این دلیل اهمیت دارد که با رای نمایندگان منتتخب، رئیس جمهوری و نخست وزیر برای مدت پنج سال برگزیده می شوند.
برای انتخاب نخست وزیر که قدرت اصلی و اجرایی را در اختیار دارد، حزب حاکم و جناح مخالف در مجلس ملی پاکستان، هرکدام نامزدهای مورد نظر خود را معرفی می کنند و به طور طبیعی حزب یا گروهی که دارای اکثریت باشد، فرد مورد نظر خود را بر قدرت می نشاند.
پس از آنکه فعالیت گروه اهل سنت و الجماعت (سپاه صحابه سابق) ممنوع شد این گروه تروریستی تصمیم گرفت با کمک کاندیداهای مستقل و تشکیل اتحاد سیاسی با سایر احزاب در انتخابات ریاست جمهوری سال 2018 شرکت کند.
دولت ایالت پنجاب پاکستان اخیرا به صورت رسمی اعلام کرد که نام 'محمد احمد لدهیانوی' رهبر گروه تروریستی سپاه صحابه معروف به اهل سنت و الجماعت از فهرست افراد تحت نظر خارج می شود و کمیسیون انتخابات پاکستان نیز در خصوص ورود وی به انتخابات آتی این کشور تصمیم گیری می کند.
بر این اساس، اگرچه گروه 'اهل سنت و الجماعت' کماکان یک گروه تروریستی می ماند ولی زمینه خروج نام 'محمد احمد دهیانوی'رئیس این حزب از لیست نظارت جدول چهارم برای شرکت در انتخابات سراسری این کشور هموار شده است.
بر اساس گفته های سازمان ناظر اقدام ملی علیه تروریسم (NACTA )، وظیفه این سازمان تنها هماهنگی میان سازمان های فدرال و ایالتی مربوط به مبارزه با تروریسم بوده و تصمیم خروج نام لدهیانوی از جدول چهارم در تاریخ سیزدهم ژوئن از سوی اداره امور داخلی دولت پنجاب اتخاذ شده است.
سازمان ملی مبارزه با تروریسم پاکستان( نکتا) نامه ای در این راستا دریافت کرده و برای پایان بلوکه شدن موجودی حساب بانکی لدهیانوی به بانک مرکزی پاکستان ارسال کرده است.
بر اساس قانون مبارزه با تروریسم هر فردی که در فهرست افراد تحت نظر - لیست موسوم به نظارت جدول چهارم- (Fourth Schedule) ثبت شده باشد یک فرد ممنوع الفعالیت می باشد.
البته 'حافظ انیب فاروق ' سخنگوی اهل سنت و الجماعت گفته که لدیانوی در گذشته به خاطر وارد بودن نام وی در فهرست افراد تحت نظر - لیست موسوم به نظارت جدول چهارم- (Fourth Schedule) ضربه خورده است و حتی شناسنامه و کارت ملی وی نیز بلوکه شده و حساب بانکی وی مسدود شده بود.
'محمد احمد لدهیانوی' 46 ساله متولد سال 1972 میلادی در منطقه کمالیه واقع در ایالت پنجاب پاکستان است، وی در سال های 2008 و 2013 نیز در انتخابات عمومی پاکستان شرکت کرد و اما هر دو بار برای ورود به مجلس ناکام ماند.
گروه اهل سنت و جماعت به ریاست لدهیانوی در سال 2012 و در زمان دولت وقت حزب مردم به طور رسمی گروه غیرقانونی و افراطی قلمداد شد و در این خصوص وزارت کشور پاکستان نیز بیانیه رسمی منتشر کرد.
اگرچه سال 2002 'پرویز مشرف' رئیس جمهوری وقت پاکستان برخی سازمان‌های تندرو در این کشور از جمله سپاه صحابه را ممنوع‌الفعالیت اعلام کرد اما این گروه با استفاده از خلاء‌های قانونی توانست تحت نام جدید به فعالیت‌های خود ادامه دهد.
سپاه صحابه که سال 1985 و زمان حکومت ژنرال 'ضیاء الحق' تاسیس شد، پیش از حکومت 'پرویز مشرف' فعالیت‌های افراط‌گرایانه زیادی داشته است.
برخی اعضای این گروه حزب جدیدی به نام 'لشکر جهنگوی' را تأسیس کردند که بنا به نظر برخی کارشناسان، شاخه نظامی سپاه صحابه به شمار رفته و طبق گزارش های منابع پلیس پاکستان، این گروه ضمن همدستی با طالبان، در بسیاری از خشونت‌های فرقه‌گرایانه این کشور دست دارد.
حسن عسکری سروزیر موقت کنونی ایالت پنجاب نیز حذف نام 'محمد احمد لدهیانوی'رهبر گروه تروریستی سپاه صحابه معروف به اهل سنت و الجماعت را از فهرست افراد تحت نظر - لیست موسوم به نظارت جدول چهارم- (Fourth Schedule) تایید کرد.
در پاکستان افرادی که مظنون به اقدامات ضد کشور یا افراطی باشند یا به گروه های تندرو وابسته باشند در فهرست افراد تحت نظر (Fourth Schedule) قرار داده می شوند.
با حذف نام 'محمد احمد لدهیانوی' رهبر گروه تروریستی سپاه صحابه معروف به اهل سنت و الجماعت از این فهرست به نظر می رسد که در انتخابات آتی پاکستان راه برای عناصر افراطی همواره می شود.
پیش از این نیز، «مسرور نواز جهنگوی» فرزند «حق نواز جهنگوی» بنیانگذار گروه تروریستی «لشکر جهنگوی» بعد از بررسی دادگاه برای شرکت در انتخابات پاکستان تائید صلاحیت شد.
اگرچه دسامبر سال 2016 «مولوی مسرور نواز جهنگوی» فرزند حق نواز جهنگوی موسس گروه لشکرجهنگوی در انتخابات پارلمانی منطقه جهنگ از توابع ایالت پنجاب پیروز شد، بعدا با پیگیری قانونی شیعیان پاکستان دوباره رد صلاحیت شد.
گروه افراطی لشکر جهنگوی که در کشتار هدفمند شیعیان پاکستان دست دارد همیشه از پشتوانه سیاسی گروه تروریستی سپاه صحابه معروف به اهل سنت و الجماعت برخوردار بوده و در واقع شاخه نظامی این حزب است.
لشکر جهنگوی فعالیت خود از منطقه 'جهنگ' واقع در ایالت پنجاب آغاز کرد و بیشتر رهبران آنها نیز از همین منطقه بودند به همین علت این گروه به لشکر جهنگوی مشهور شد و این نام را برای خود انتخاب کرد.
این رویدادها در حالی اتفاق می افتد که مقامات پاکستانی همواره از احتمال اقدامات تروریستی و افراطی در ایام تبلیغات انتخاباتی و همچنین روز برگزاری انتخابات هشدار داده اند.
در گذشته نیز بسیاری از رهبران سیاسی و احزاب پاکستانی نسبت به ورود سرکرده های گروه های افراطی از جمله شخص لدهیانوی در صحنه های سیاسی و انتخاباتی پاکستان ابراز نگرانی کرده اند.
حزب مردم (PPP) و حزب مسلم لیگ قائد (PML-Q) نیز بارها نسبت به تهدید پیش روی کشور از سوی عناصر افراطی به ویژه ایجاد هرج و مرج های سیاسی و مذهبی در پاکستان هشدار داده بودند.
اداره ملی ضدتروریسم پاکستان نیز پیش تر اعلام کرد که پس از حذف نام 'محمد احمد لدهیانوی' رهبر گروه تروریستی سپاه صحابه معروف به اهل سنت و الجماعت از فهرست افراد تحت رصد، حساب های بانکی وی که قبلا مسدود شده بود دوباره فعال شد و دارایی های ضبط شده وی نیز به وی تحویل داده شده است.
برخی دیگر از اعضای گروه تروریستی سپاه صحابه معروف به اهل سنت و الجماعت به دلیل غیرقانونی بودن این گروه، با تشکیل گروه های دیگر با نام جدید وارد رقابت های انتخاباتی شوند.
این روزها در کراچی نیز، 'اورنگزیب فاروقی' از اعضای شناخته شده گروه تروریستی سپاه صحابه معروف به اهل سنت و الجماعت با تشکیل گروهی به نام 'حزب راه حق' در انتخابات ثبت نام کرده است.
دستگاه‏ اطلاعاتی پاکستان جمعه پنجم ژوئن 2015( پانزدهم خردادماه 1394) مولوی اورنگزیب فاروقی رهبر مرکزی اهل سنت و الجماعت ( سپاه صحابه) پاکستان را در حال ورود به شهر تکسیلا دستگیر کرد.
به گزارش رسانه های پاکستان، مولوی اورنگزیب فاروقی روز قبل از دستگیری، در منطقه 'مری' پاکستان سخنرانی فتنه انگیزی علیه شیعیان ایراد کرده بود.
به نقل از رسانه های پاکستانی، گروه تروریستی سپاه صحابه معروف به اهل سنت و الجماعت به سرکردگی 'محمد احمد لدهیانوی' با شاخه سیاسی گروه تروریستی و افراطی 'لشکر جهنگوی' مرتبط بوده و مدیریت آن را نیز به عهده دارد.
مرکز این گروه تندرو شهر' جهنگ ' در ایالت پنجاب است، نام پیشین گروه الجماعت، سپاه صحابه بود که سال 1363 تاسیس شد و ریاست آن را نیز 'محمد احمد لدهیانوی' به عهده داشت.
سپاه صحابه در فهرست گروه های تروریستی و غیرقانونی دولت پاکستان قرار دارد.
سناتور رحمان ملک وزیر پیشین کشور در دولت حزب مردم پاکستان اعلام کرده بود که ملک اسحاق سرکرده معدوم گروه تروریستی لشکر جهنگوی و 'محمد احمد لدهیانوی' با اعضای گروه غیرقانونی تحریک طالبان پاکستان (TTP) در تماس بودند.
آساق*274*6125**1663

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي تروريسم پاكستان پاكستان انتخابات سپاه صحابه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۳۲۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاندیداهای دور دوم انتخابات برای ورود به مجلس چقدر باید رأی بیاورند؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور، گفت: به دلایل مختلف وقتی انتخابات به دور دوم کشیده می شود مشارکت کاهش پیدا می‌کند.

وی در برنامه‌ سلام صبح به خیر شبکه سه گفت: یکی از دلایل کاهش مشارکت در مرحله دوم انتخابات، اجازه ندادن قانونگذار به افراد برای رای دادن در شعبه‌ای غیر از شعبه اخذ رای در مرحله اول است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور ادامه داد: اگر فردی در تهران رای داده باشد نمی‌تواند در شهرستان دیگری رای دهد، اما اگر فردی در مرحله اول در هیچ یک از شعب ۲۲گانه رای نداده باشد در مرحله دوم می‌تواند در هر شعبه و شهری رای خود را به صندوق رای بیندازد.

اسلامی ادامه داد: ستادهای انتخابات استانی و صدا و سیما اطلاع‌رسانی مناسبی برای مشارکت مردم در مرحله دوم انتخابات انجام داده‌اند. وضعیت تایید صلاحیت‌ها در حوزه‌های ۲۲ گانه اخذ رای به گونه‌ای است که نامزدها به رقابت با یکدیگر می‌پردازند و مردم می‌توانند با توجه به این مسئله با نامزدهای منتخب خود رای دهند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور متذکر شد: هر کس در مرحله دوم انتخابات بالاترین رای را کسب کند، وارد مجلس می‌شود و هیچ محدودیتی وجود ندارد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904285

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۸۲ گروه جهادی در خوی 
  • پاسخ طالبان به موضع پاکستان درباره منشأ حملات تروریستی داعش
  • فریاد صهیونیست‌های کودک کش از آدم کشی آمریکا بلند شد!
  • افتتاح پروژه ملی آبرسانی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در ساوه
  • قشم صاحب نخستین آتشخوار تندرو کشور می‌شود‌
  • کاندیداهای دور دوم انتخابات برای ورود به مجلس چقدر باید رأی بیاورند؟
  • فعالیت بیش از ۷۰۰ گروه جهادی در چهارمحال و بختیاری
  • ورود جانبدارانه نمایندگان فرماندار به انتخابات مطلقاً ممنوع است
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها
  • اطلاعیه سپاه پاسداران درباره شهدای حمله تروریستی اسرائیل